עמוד הבית » שוק התקווה
שוק התקווה
שוק התקווה, מעט מחוץ לנתיב המוכר, מציע חוויית שוק אותנטית, וניתן למצוא בו אף מספר מסעדות מרוקאיות ועיראקיות איכותיות.
עמוד הבית » שוק התקווה
המרכז מציע למבקרים שפע של מידע לגבי אירועים ברחבי העיר, מוזיאונים, אתרי תיירות וסיורים מודרכים בתל אביב-יפו.
מסגד חסן בק, שנבנה על ידי מושלה התורכי-ערבי של יפו בשנת 1916, הנו בית תפילה הבנוי בסגנון עות'מאני שהינו המסגד הפעיל היחיד בצד התל-אביבי של תל אביב-יפו.
בית הדירות ומרכז הקניות בעל הבסיס הגיאומטרי, הנמצא בקרבת הטיילת במקום בו עמדה בעבר הכנסת הראשונה, שימש במקור משכן לאופרה הישראלית.
זהו מיקומה ההיסטורי של תחנת הרכבת הראשונה של יפו, שנחנכה בשנת 1892 כחלק מקו הרכבות מירושלים ואליה (הרכבת החליפה את הגמלים בכל הקשור להובלת מסעות
בית הכנסת הגדול, הנמצא ברחובות אלנבי ואחד העם, הוא בית התפילה השלישי בגודלו בישראל. המבנה המרשים נפתח בשנת 1926 ושופץ בשנת 1970, אז הוספו קשתות הבטון הענקיות המאפיינות את חזית בית הכנסת. לא כדאי להחמיץ את חלונות הזכוכית הצבעונית המעוטרים, המהווים העתק לשמשות בית כנסת באירופה שנהרס במהלך השואה.
אתר תרבות זה, שנוסד בשנת 1989, משמש כמוקד המשיכה המרכזי בשכונת נווה צדק.
מרכז סוזן דלל מציע אסופת הפקות מודרניות וניסיוניות, ומהווה בית לאחדות מן הטובות שבלהקות הריקוד בישראל, כולל להקת המחול בת-שבע,
ותיאטרון המחול ענבל.
המוזאון מתמקד בפעילותו של "הארגון הצבאי הלאומי" להקמת מדינה יהודית בארץ ישראל,
החל מהחלטת החלוקה ביום כ"ט בנובמבר 1947, ט"ז בכסלו תש"ח, ועד השתלבותו של האצ"ל בצה"ל עם הקמתו.
מוזאון זה שם דגש על סיפורם של לוחמי המחתרת היהודית מזמן המנדט הבריטי עד הקמת מדינת ישראל, ומתמקד במיוחד במנהיג הקבוצה, אברהם שטרן.
מוזאון בתי האוסף לתולדות צה"ל שוכן בין שכונת נווה צדק לים, סמוך למתחם תחנת הרכבת הישנה בתל אביב.
בעבר שימש אתר זה התחנה ההיסטורית לרכבת בקו יפו-ירושלים.
השכונה, שנוסדה בתחילת המאה העשרים על ידי עולים מתימן, ממוקמת ממש לצד שוק הכרמל ורחוב אלנבי. האזור "התגלה" לאחרונה על ידי אנשי בוהמה וסטודנטים המחפשים דירות בעלות שידם משגת. אולם, שביליו הצרים והבניינים מעוטי הקומות ידועים בעיקר בגין המסעדות הזעירות המגישות חומוס ומאכלים בסגנון ביתי, מן הטובים בישראל.
שכונת פלורנטין, שהוקמה בשנת 1927 על ידי יהודים שעלו מסלוניקי שביוון, פיתחה לעצמה מוניטין כמקום מחסה ל'היפסטרים' (אנשים אופנתיים). במקום ברים ומועדוניים מחתרתיים רבים. אך, באזור שוכנות גם חנויות עיצוב וריהוט יוקרתי לרוב, וכן, שוק שופע חיים ברחוב לוינסקי, המתמחה בתבלינים, אגוזים ופירות יבשים.
נחלת בנימין משתרעת מרחוב אלנבי עד שכונת פלורנטין, ולאורכה ניתן למצוא בתי קפה, ברים, חנויות בדים וחנויות אחרות. חלק הרחוב המקביל לשוק הכרמל נגיש להולכי רגל בלבד, ובימי שלישי ושישי נערך בו יריד חוצות פופולארי של עבודות יד. אמנים מקומיים מוכרים שם ערב רב, החל מפריטי יודאיקה ועד תכשיטים, בעוד להטוטנים ואומני רחוב מבדרים את הקהל.
ביקור בתל אביב לא יהיה מושלם ללא עצירה בשוק הכרמל. רחובותיו הצרים והפתלתלים עמוסים בדוכנים וחנויות המוכרים הכל: החל מתוצרת טרייה, בשר וגבינות, ועד פרחים, ממתקים, תמרוקים וביגוד, כולם במחירים נמוכים ללא תחרות. שעות הצהריים ביום שישי, כאשר הכל מתכוננים לסוף השבוע, הן מן השעות החיות ביותר בהן כדאי לבקר בשוק.
המוזאון, הממוקם במבנה משנת 1887, קרוי על שם שמעון רוקח, עובד ציבור יהודי ידוע שעזר להקים את נווה צדק. כיום משמש האתר כמוזאון השם דגש על עבודתה של נכדתו של רוקח, האמנית והפסלת הידועה לאה מג'רו מינץ. המוזאון מארח אירועי תרבות שונים ומציע סרט וידיאו באנגלית העוקב אחר היסטוריית השכונה.
המוזאון, השוכן באחד המבנים ההיסטוריים ביותר בנווה צדק, נבנה בשנת 1887 ומציג יצירות של האמן וסופר הילדים הישראלי הנודע.
האוסף המגוון כולל ציורי שמן, מים וגואש של גוטמן, לצד מאות ציורים ואיורים נוספים מעשה ידיו.
במוזאון מוצגות גם תערוכות זמניות מתחלפות, ואף מוצעות פעילויות אינטראקטיביות לילדים.
בחלק מהתמונות באתר נעשה שימוש על פי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים תשס"ח – 2007, וזאת לאחר מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בחומרים. בעלי הזכויות בחומרים אלה מתבקשים לפנות למנהלת עיר עולם ותיירות, במייל tourism@tel-aviv.gov.il.
רוצים לדעת על סיורים ואירועים חדשים קורים בעיר?
הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו 15% הנחה להרשמה לסיורים:
משרדי מנהלת עיר עולם ותיירות:
מרכז הזמנת הסיורים:
רוצים לדעת על סיורים ואירועים חדשים שקורים בעיר?
להרשמה לסיורים