EN
אתר התיירות של תל אביב
חיפוש

האופרה הישראלית

האופרה הישראלית, שנוסדה ב-1985, היא כיום מעמודי התווך של התרבות הישראלית – בית אופרה בינלאומי תוסס, השם דגש על הפן הדרמטי והתיאטרלי של אמנות האופרה ומציג בפני קהל המנויים את אמני האופרה המובילים בעולם לצדם של אמני אופרה ישראלים רבים.

האופרה הישראלית נהנית מקהל המונה כיום כ-18,000 מנויים וגדל בהתמדה, ומעלה בממוצע שמונה הפקות מדי עונה. כיום מתקיים שיתוף פעולה קבוע בין האופרה הישראלית ובתי אופרה מובילים ברחבי העולם, והאופרה הישראלית נהנית מביקורות נלהבות בעיתונות האופרה העולמית על הופעותיה בארץ ובחו"ל. כל הפקות האופרה הישראלית מושרות בשפת המקור, בלוויית כתוביות תרגום בעברית ובאנגלית, והן מוצגות בבית האופרה במשכן לאמנויות הבמה בתל-אביב שנפתח ב-1994. בשנים האחרונות האופרה הישראלית אף מציגה מופעי מחול, מוסיקה קלאסית, ג'אז וסדרות מוסיקה לילדים בבית האופרה.

ב-1917 במוסקבה, העלה מרדכי גולינקין על הכתב את תוכניתו להקמת תיאטרון עברי אופראי בארץ ישראל. שש שנים לאחר מכן הגיע גולינקין לפלסטינה כדי להגשים את חלומו.

האופרה בארץ ישראל של טרום הקמת המדינה נולדה ב-28 ביולי 1923 עם הצגת לה טרוויאטה מאת ורדי בתל-אביב.

באותה עת לא היה משכן לאופרה בעיר שכולה חולות, והאופרה שהקים גולינקין בפלסטינה נאלצה להופיע באולמות קולנוע שלא נועדו למטרה זו.

אך האופרה עשתה את צעדיה הראשונים לקראת התבססותה. גולינקין ניהל את האופרה הארצישראלית במשך ארבע שנים.

מפנה מהותי חל ב-13 בנובמבר 1945 כשזמרת הסופרן האמריקנית אדיס דה פיליפ נחתה בישראל ובתוך זמן קצר הקימה את האופרה הלאומית הישראלית. וכך, עם הקמתה, היה למדינה החדשה בית אופרה משלה. בית האופרה של דה פיליפ המשיך להעלות אופרות מדי ערב בכל רחבי הארץ. דה פיליפ אף הצליחה למשוך כוכבי אופרה צעירים בתחילת דרכם לשהות זמן מה בישראל ולהשתלם במקצועם בתל-אביב.

ב-1982 נסגרה האופרה הלאומית הישראלית בהחלטת משרד החינוך והתרבות. אך החיים האמנותיים בישראל לא יכלו להיות שלמים ללא אופרה. המועצה לתרבות ולאמנות שליד משרד החינוך התחייבה ליצור מסגרת חדשה לפעילות אופראית בישראל.

בשנת 1985 עם חתימת ההסכם שהתזמורת הקאמרית הישראלית תהיה התזמורת הקבועה של האופרה, התמנה אורי עופר כמנהלה הכללי של האופרה ויואב תלמי התמנה כמנהלה המוסיקלי. אז, הפכה האופרה לישות עצמאית, כאשר מקור המימון העיקרי הוא עיריית תל אביב-יפו.

עוד תרבות בעיר:

רוקדים עם כוכבים – סיור במרכז סוזן דלל

בואו לרקוד כל הדרך לסוזן דלל! סיור ייחודי בכיכר הקסומה בלב נווה צדק. מרכז סוזן דלל מארח אותנו לסיור מודרך בו נכיר את ההיסטוריה של מרכז המחול המפורסם, נלמד על האדריכלות והשימור, נשמע על הפעילויות המגוונות בחללים השונים שמאחורי הקירות ונציץ אל מאחורי הקלעים של במת המופעים.

קרא עוד »

היכל התרבות ע"ש צ'רלס ברונפמן

כבית לאמנויות הבמה, היכל התרבות תל אביב הוא מוקד תרבותי שוקק חיים, המארח הופעות מוזיקה, מחזות זמר, בלט, הצגות תיאטרון ומופעי בידור של מיטב היוצרים, השחקנים, הרקדנים והמוזיקאים הבינלאומיים והישראליים המובילים

קרא עוד »

מרכז ענב לתרבות

מרכז ענב נמצא בלב תל אביב, על גג גן העיר, ומתקיימים בו אירועי תרבות ואמנות מגוונים. מרכז ענב משמש גם כבית מועצת עיריית תל-אביב-יפו, ומארח אירועים רשמיים של משרדי ממשלה ושגרירויות, כמו גם ימי עיון וכנסים.

קרא עוד »

צוותא

צוותא המרכז לתרבות מתקדמת הוקם ב-1955 על ידי קבוצת מייסדים בראשות המשורר אברהם שלונסקי. במרוצת השנים צוותא הפך שם נרדף לתרבות ישראלית מגוונת, במה רעיונית ואמנותית עליה הופיעו מיטב אמני ישראל, וזאת לצד מפגשי שיח וספרות, דיונים פוליטיים וחברתיים ויוזמות רבות לקידום התרבות בישראל.

קרא עוד »

תיאטרון הקאמרי

תיאטרון הקאמרי, התיאטרון העירוני של תל-אביב שנוסד ב- 1944, הוא אחד משני התיאטרונים המובילים בישראל.
הקאמרי מעלה כל שנה בין 13 ל-14 מחזות חדשים בפני כ- 100,000 צופים בתל אביב וברחבי ישראל, כ-2300 הצגות מדי שנה.

קרא עוד »

רוצים לדעת על סיורים ואירועים חדשים שקורים בעיר?

הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו

15% הנחה

להרשמה לסיורים

    * כוכבית מסמלת שדה חובה

    * שם מלא

    * אימייל

    * טלפון

    איך אפשר לעזור לך?